O nama

ZAŠTO?
Razvojem interneta i WWW (World Wide Web-a) informacije su postale dostupne svakome ko ih želi. Danas, ako niste na web-u, kao da ne postojite. Namera nam je da ovim sajtom učinimo dostupnim političke ideje i informacije, kao i mnoge domaće i strane relativno dostupne resurse. Kada ispijate jutarnju kafu, kao prvi proizvod globalizacije koja potiče iz Brazila ili Kolumbije, ulogujte se na POLITIKOLOG.COM kao vaš uvek otškrinuti prozor u svet. Ovaj svet je realan koliko i virtuelan. Sa njega nudimo finu raskrsnicu ka mnogim važnim saobraćajnicama, destinacijama i informacijama - prema sopstvenim preferencama i aspiracijama. Putujte sa nama. Najduži put do sebe vodi. Pronađite sebe i nešto za sebe.

KAKO?
Umetnike, pisce i stvaraoce inspiriše praznina belog. Kreativnost i stvaranje znači ni od čega i ni iz čega napraviti nešto. Prvobitna ideja se brusi, filigranski doteruje i iz dana u dan proizvod postaje sofisticiraniji. Ovaj „projekat“ je koštao vremena, strpljenja, novaca i nerava, ali je već od prvih dana on line doneo izvan očekivanu satisfakciju. Možda će, kao i druge intelektualne zablude, i ovo ostati investicija ili ostavština za budućnost. Inicijator i dizajner sajta je moj „zemljak“ i kolega iz studentskih dana Goran Ðordević, software developer sa našim obrazovanjem i desetogodišnjim američkim iskustvom, koji se krije iza potpisa gForce. Krenuli smo od zajedničke sudbine na putu do otkrivanja suštine.

KOME?
Sajt je namenjen kolegama politikolozima i kolegama iz srodnih disciplina, političarima, politickim partijama, nevladinim organizacijama, državnim institucijama, medijima, kao i svim građanima. Studentima Fakulteta političkih nauka ovim putem biće olakšan deo nastavnog procesa na predmetima Politička sociologija i Politička sociologija savremenog društva. Za sada. Nevidljivi deo sajta (znanje i iskustvo) biće dostupan svakom naručiocu po komercijalnim uslovima. To su gotovo sve vrste intelektualnih usluga:

Projekti - Treninzi
Edukacija - Seminari
Analize - Istraživanja
Politicki marketing - Konsalting
Odnosi sa javnošcu (Public Relations) - Oglašavanje (Advertising)
Izrada WEB prezentacija - Lobiranje

Think-tank :: Know-how

Svi ljudi misle o politici, ali nisu svi politicki mislioci. Razlikuje ih stručnost i kompetencija.

Slaviša Orlović